dimarts, 28 de setembre del 2010

Resum dels temes tractats a l'assemblea del 27/9/10

A les 19:15 va començar l’assemblea dient que els plataners que queden al carrer de Sants, des de Badal fins a Riera Blanca s’han salvat de la tala per la mobilització de les veïnes i veïns de Sants que varem començar al mes de febrer.

Aquesta mobilització ha consistit en: recollida de signatures a peu de carrer, recollida de signatures al local del CSS i a l’estand d’aquesta entitat al Fira Entitats, cartes als diaris, article a La Burxa i a La Vanguardia, seguiment de Sants 3 Ràdio, dues assemblees populars a la cruïlla Badal/Carrer de Sants.

En aquesta darrera assemblea hem quedat d’acord que:

- No és que l’ajuntament ens tingui mania als santsencs i per això ens tallin els arbres, és que la política de l’ajuntament és d’extermini dels arbres i de la natura a la nostra ciutat, oferint a canvi espècies d’arbres, com les palmeres i les magnòlies, que surten molt bé a la foto de la Barcelona del turisme però no ofereixen ombra i frescor a l’estiu, no apaivaguen els sorolls del tràfic i no redueixen la contaminació dels vehicles.

- Les veïnes del carrer Roger denuncien que han talat tots els arbres centenaris que feien una coberta vegetal al carrer i que ara el carrer és un altre d’inhòspit i desconegut pels mateixos veïns.

- Ens dirigirem cap al mal govern de la ciutat per dir-los que reposin els arbres talats al barri i que aquest siguin ja grans, com de 10 metres, de fulla caduca per que passi el sol al hivern i que a l’estiu doni ombra. Com han estat sempre els arbres a Sants i a Barcelona.

- Que no ens enganyin dient que els arbres estan malats, el que estan és mal esporgats i secs, doncs la política de places dures i l’eliminació de les llambordes fan que el subsòl de la ciutat estigui sec al no filtrar-se l’aigua de pluja.

- Una delegació de l’assemblea anirà aquest dijous 30 a explicar-li aquesta política arboricida de l’ajuntament al Síndic de Greuges que estarà a Cotxeres de Sants.

- Comentem la conveniència de contactar amb altres barris de la ciutat que siguin conscients del desert “fashion” en que s’està convertint Barcelona.

- Quedem per fer una propera assemblea al local del Centre Social de Sants al carrer Olzinelles, 30, baixos, 93 331 10 07, el dimarts 5 d’octubre a 2/4 de 8.

Estem convidats totes i tots els santsencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada